© Let Stevens. Bijgewerkt 15.07.2015

 

Basiscursus gehoorzaamheid

In 5,5 week leert u uw hond de basiscommando's: zit - down - hier - blijf - volg - naast - zit-op-fluit-op-afstand. Behalve de praktijklessen behelst de cursus ook de nodige theorie. In deze lessen leert u alles over het gedrag van uw hond. U leert uw hond "lezen". Ook leert u hoe uw hond leert en hoe u dit leerproces kunt beïnvloeden. U leert hoe de zintuigen van uw hond werken: hoort hij hetzelfde als u en ziet hij hetzelfde, of heeft hij andere vermogens. En hoe zit 't dan met geur? En ook niet onbelangrijk: hoe wordt u een goede roedelleider voor uw hond. U kunt hier klikken voor een foto-impressie van de basiscursus les 2, les 9 en les 12. Van de basiscursus kunt u ook een filmpje zien.

De clicker

In deze cursus wordt gebruik gemaakt van de clicker. De clicker is een klein plastic doosje met een metalen stripje erin. Als je op het knopje drukt geeft dat een klik-klak geluid. Met behulp van dit simpele gadget, kunt u uw hond allerlei vaardigheden gaan bijbrengen. Met de clicker kunt u uw hond zelfs op afstand laten weten: dàt doe je goed.

Overigens hoeft u niet bang te zijn dat u de rest van uw leven aan de clicker vast zit. Clickertraining is voor het aanleren van nieuw gedrag, of voor het verbeteren van bestaand gedrag. Vervolgens bouwt u het gebruik van de clicker weer af en het gedrag is dan een goede gewoonte geworden.

Bij deze leermethode worden zowel klassieke als operante conditionering in praktijk gebracht. Wat klassieke conditionering is, ontdekt u door op het plaatje hiernaast te clicken!

 

Het boek

Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van het e-boek Clickertraining. In dit boek, worden de belangrijkste principes van clickertraining èn van hondentraining duidelijk uitgelegd. Klik op het plaatje hiernaast om een indruk te krijgen van de inhoud van het boek en hoe het in de praktijk werkt.

De clicker is een hulpmiddel in het trainen van uw hond. Het leuke van clickertraining is dat de hond ècht leert leren. En dat de hond door de manier van oefeningen aanleren met plezier werkt. Ook zal een oefening, die op deze manier is aangeleerd, niet zo snel uit elkaar vallen. De clicker is geen magisch wondermiddel. Een hond trainen is gewoon hard werken. De oefeningen stap voor stap opbouwen, zodat het voor uw hond begrijpelijk is. Veel oefenen onder zoveel mogelijk verschillende omstandigheden. Net zo lang totdat het gedrag dat u aan het trainen bent, goed onder commando staat. Dan heeft u de clicker voor dàt gedrag niet meer nodig.

 

 

Wanneer en waar?

Twee keer per week op woensdagavond en op zondagochtend aan Padvinderslaan 12 te Zeist (zie plattegrond). Cursusduur: 12 lessen in 5,5 week. De eerstvolgende cursus begint op woensdagavond 26 augustus 2015. De hierna volgende cursus start op 28 oktober 2015.

Aanmelden

U kunt zich telefonisch aanmelden bij Ingrid Jongerius, 06 4111 5650, of u vult het inschrijfformulier op deze site in.

Kosten

€ 190,-- voor de gehele cursus van 12 lessen, inclusief clicker en e-boek.