© Let Stevens. Bijgewerkt 16.01.2015

 

 

Jachthondentraining

Tegen de tijd dat u jachthondentraining gaat doen met uw hond heeft u de clicker niet meer nodig. De training wordt zo opgebouwd dat de honden met plezier werken. Druk uitoefenen op de hond is daarbij niet nodig. Om een indruk te krijgen kunt u ook eens naar het verhaal van Jesse op jachthondentraining kijken. Voordat met de daadwerkelijke jachthondentraining begonnen kan worden, is het belangrijk dat de hond al een zeker niveau van gehoorzaamheid heeft bereikt en een aantal basisvaardigheden, zoals het netjes afgeven van de dummy, beheerst. Dit wordt allemaal aangeleerd in de basis- en vervolgcursus. Een zorgvuldige opbouw van de oefeningen is van groot belang voor een goede verstandhouding tussen baas en hond. Er wordt getraind op succes. Dat is goed voor het zelfvertrouwen van de hond èn goed voor het vertrouwen tussen hond en baas. U kunt kijken naar een dirigeerapport van een eend en van een kraai en een apport uit water.

Jachthondenweekend Texel

Eind september is een Jachthondenweekend op Texel gehouden. Het was prachtig weer. Wat dat betreft kon het weekend al niet meer stuk. De honden èn de mensen hebben hard gewerkt en vooral genoten. Voor een foto-impressie van dit weekend klik hier. Heel veel dank aan Annemiek voor de prachtige foto's die zij heeft gemaakt.

Wanneer en waar?

Jachthondentraining wordt het hele jaar door, zowel 's zomers als 's winters gegeven. Er wordt op wisselende locaties in het midden van het land getraind. De combinaties krijgen zoveel mogelijk individueel advies, waarbij rekening wordt gehouden met hun mogelijkheden en de gevoeligheid en het karakter van hun hond.

De jachthondengroepen bestaan uit maximaal 6 combinaties. Er wordt jachthondentraining gegeven op vrijdagochtend en zaterdag- en zondagmiddag. Hans de Jong heeft foto's gemaakt van de jonge honden training.

Aanmelden

U kunt zich telefonisch aanmelden bij Let Stevens, 030 692 5760 of 06 12 594 520.

Kosten

€ 180,-- per cursus van 10 lessen. Iedere 10 lessen wordt een nieuw schema gemaakt met data. In de schoolvakanties wordt geen les gegeven.